У творчій лабораторії верлібриста - Науменко, Наталія Валентинівна (My University, 2012)
Працюючи в метриці вільного вірша, поет найчастіше не тільки відтворює інтонаційний лад народної поезії, а й надає нові значення споконвічним образам національної культури, акцентуючи те або інше слово, подаючи його у вигляді авторських метафор. Ці риси властиві поетиці верлібру ХХ століття, вони ж визначають перспективи його розвитку в столітті ХХІ-му. Working in the metric of free verse, the poet often not only reproduces the intonation system of folk poetry, but also gives new meaning primordial images of national culture, emphasizing a particular word, giving it as a metaphor copyright. These features are inherent poetics of vers libre twentieth century, they also determine the prospects for its development in the XXI st century.
Keywords: вільне віршування; індивідуальний стиль; лабораторія; образ; free verse; individual style; laboratory; image; кафедра гуманітарних дисциплін