Вплив змочуваності тепловіддавальної поверхні на ріст парової бульбашки - Кулінченко, Віталій Романович; Мотуз, Ігор Костянтинович (My University, 2012)
На підставі аналізу топографії теплообмінної поверхні визначено умови активації пори, на якій утворюється і росте парова бульбашка. Отримано значення температурного напору, що відповідає початку процесу пароутворення. Проаналізовано умови кипіння у вакуумі на гідрофільних і гідрофобних поверхнях.

On the basis of analysis of a topography of a heat-transport surface the conditions of pores are defined. On which one the steam bubble will be derivated. The significances of a thermal head are received. That corresponds (meets) to the beginning of process of vapourization. The analysis conditions of boiling in conditions of vacuum on hydrophylic and hydrophobic surfaces is executed.
Keywords: парова бульбашка; кипіння рідини; парова фаза; vapor bubl; liquid boiling; vapor phase; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв