Amino acid content in extruded feed mixtures - Trakalo, Tetiana; Shapovalenko, Oleg; Yanyuk, Tatiana (My University, 2019)
Introduction. To determine amino acid profile of extruded feed mixes containing flax feed extract based on water, amino acid profile amino acid profile and biological value of extruded feed mixes of different formulating composition has been studied. Materials and methods. We investigated extruded feed mixes made of wheat, maize, wheat mill-run and flax feed extract based on water (FFEBW) having different percentage. Ratio (wheat:corn:FFEBW) for mixture 1 is 40:40:20, for mixture 2 is 45:45:10. Ratio (wheat mill-run:corn:FFEBW) for mixture 3 is 40:40:20. The mixture was mixed and extruded at 110–120 °C temperature, 2–4 MPa pressure decontaminating it. The concentration of free amino acids was determined by the method of ion-exchange chromatography. Вступ. Для визначення амінокислотного профілю екструдованих кормових сумішей, що містять екстракт кормової лляної муки на водній основі, було досліджено амінокислотний профіль та біологічну цінність екструдованих кормових сумішей різного рецептурного складу. Матеріали та методи. Ми досліджували екструдовані кормові суміші, виготовлені з пшениці, кукурудзи, пшеничного млинового екстракту та екстракту кормової лляної муки на водній основі (ВММ) з різним відсотковим вмістом. Співвідношення (пшениця:кукурудза:ВММ) для суміші 1 становить 40:40:20, для суміші 2 – 45:45:10. Співвідношення (пшеничний млиновий екстракт:кукурудза:ВММ) для суміші 3 становить 40:40:20. Суміш змішували та екструдували при температурі 110–120 °C, тиску 2–4 МПа для її знезараження. Концентрацію вільних амінокислот визначали методом іонообмінної хроматографії.
Keywords: кафедра технології зберігання і переробки зерна; amino acid; lysin; extruding; flax; extract; feed; екстракт корм; білок; амінокислота; лізин; екструдування; льон