Апарат для вакуумного охолодження хлібобулочних та кондитерських борошняних виробів з рухомим столиком (Патент на корисну модель №156000) - Десик, Микола Григорович; Теличкун, Володимир Іванович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Козак, Олександр Сергійович (My University, 2024)
Апарат для вакуумного охолодження хлібобулочних та кондитерських борошняних виробів з рухомим столиком містить вакуумну камеру, систему створення вакууму, яка з'єднана з вакуумною камерою для вилучення пари та повітря і створення в ній необхідного вакууму. Використовуються вакуумні камери роз'ємного типу, які складаються з нерухомої кришки та рухомого столика, а апарат додатково оснащений напрямними для завантаження та розвантаження.

The apparatus for vacuum cooling of bakery and confectionery flour products with a movable table contains a vacuum chamber, a vacuum creation system, which is connected to the vacuum chamber to extract steam and air and create the required vacuum in it. The vacuum chambers used are of the split type, consisting of a fixed lid and a movable table, and the machine is additionally equipped with guides for loading and unloading.
Keywords: вакуум-випарний охолоджувач; випікання хліба; vacuum-viparny cooler; baking bread; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв