Шрот насіння чіа, як нетрадиційне джерело харчових волокон у м’ясній промисловості - Страшинський, Ігор Мирославович; Фурсік, Оксана Петрівна (My University, 2021)
З прискореним темпом життя на українському ринку підвищується попит на заморожені харчові продукти, особливо група посічених напівфабрикатів. Проте при заморожуванні відбуваються зміни пов’язані з утворенням кристаликів льоду в структурі продукту, які при неправильному проведені процесу можуть негативно вплинути на якість продукту. Правильне проведення технологічних операцій заморожування і розморожування є надзвичайно важливим, оскільки дозволяє контролювати і нівелювати функціональні, хімічні і органолептичні властивості продукту.
Keywords: кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів; насіння чіа; харчові волокна; посічені напівфабрикати