Напрями реформування молочного підкомплексу АПК України в умовах його адаптації до вимог конкурентоформуючого середовища ринку ЄС - Ємцев, Віктор Іванович; Ємцева, Галина Федорівна (My University, 2015)
У статті виявлено основні проблеми виходу підприємств вітчизняної молочної промисловості на ринок ЄС: скорочення обсягів виробництва молока, його низька якість, невідповідність вітчизняної молочної продукції вимогам і стан дартам ЄС щодо її якості й безпеки, низька продуктивність худоби, потреба у значних обсягах капіталовкладень у розвиток молочного скотарства тощо. Обґрунтовано пріоритетні напрями вирішення даної проблеми на рівні під приємств молочного підкомплексу АПК України.
Keywords: молоко; молочна продукція; milk; dairy products; якість; quality; безпека; продуктивність; safety; productivity; кафедра економіки праці та менеджменту; кафедра економіки і права