Шутюк, Віталій Володимирович2015-10-122015-10-122015Шутюк, В. В. Застосування мікрохвильового випромінювання для сушіння харчових продуктів / В. В. Шутюк // Наукові праці НУХТ. – К. : НУХТ, 2015. – Т. 21, № 3. - С.133-140.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/21692Мікрохвильове сушіння продуктів рослинного походження — перспективний спосіб отримання якіснішої продукції за коротший час. Висока потужність мікрохвильових сушарок значно скорочує тривалість сушіння продукції, але призводить до її обвуглювання. У статті проаналізовано сучасний стан використання мікрохвильового випромінювання для сушіння харчових продуктів у комбінаціях з іншими поширеними способами зневоднення в лабораторних умовах. Наведено результати лабораторних досліджень сушіння яблук, моркви і слив конвективним, мікрохвильовим і комбінованим мікрохвильовим з конвективним способами.uk-UKмікрохвильове сушінняконвекціявакуумпсевдозріджений станхарчові продуктидегідратаціяmicrowave dryingconvectionvacuumfluid statusfooddehydrationмикроволновая сушкаконвекцияпсевдосжиженное состояниепищевые продуктыдегидратациякафедра технології консервуванняЗастосування мікрохвильового випромінювання для сушіння харчових продуктівArticle