Електроіскрові технології в харчовій промисловості: перспективи застосування - Гулий, Іван Степанович; Українець, Анатолій Іванович; Дашковський, Юрій Олександрович; Хомічак, Любомир Михайлович; Олішевський, Валентин Вікторович; Вєрченко, Лідія Михайлівна; Блаженко, Сергій Іванович; Василів, Володимир Павлович; Маринін, Андрій Іванович (My University, 2002)
За рахунок імпульсного електрогідравлічного ефекту активність вапняного молока зростає на 7÷9% порівняно з активністю вихідного вапняного молока. Після оброблення електроіскровими розрядами вапняне молоко стає більш гомогенним, та майже вдвічі менше розшаровується, що свідчить про подрібнення всіх його складових частин
Keywords: electrical discharge; електричний розряд; электрический разряд; nonlinear acoustics; bactericidal effect; diffusion juice; нелінійна акустика; бактерицидна дія; дифузійний сік; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування; кафедра технології цукру і підготовки води