Застосування насінні чіа в здобному печиві на фруктозі - Дорохович, Вікторія Віталіївна; Михальська, Ліліана Віталіївна (My University, 2022)
Розроблено печиво на фруктозі з насіння чіа. Встановлено, що насіння чіа сприяє незначному укріпленню структури тіста, зменшенню втрати маси при термооброблені. Розраховано задоволення добової потреби у певних вітамінах та мінеральних речовинах у разі споживання 100 печива для чоловіків та жінок 18-29 років II групи інтенсивності фізичного навантаження Fructose cookies from chia seeds have been developed. It has been established that chia seeds help to slightly strengthen the structure of the dough, reduce the loss of mass during heat treatment. The satisfaction of the daily need for certain vitamins and minerals in case of consumption of 100 cookies for men and women aged 18-29 years of the II intensity of physical activity is calculated.
Keywords: насіння чіа; фруктоза; здобне печиво; структура тіста; вітаміни; мінеральні речовини; chia seeds; fructose; butter cookies; dough structure; vitamins; mineral substances; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів