Термодинамічні процеси та їх дослідження - Мельник, Зіновій Петрович (My University, 2013)
Розглянуто основні термодинамічні процеси та проведений їх аналіз в наступному порядку: виводиться рівняння процесу в координатах p-v; встановлюється залежність між термічними параметрами в процесі, визначається зміна внутрішньої енергії робота процесу; теплота необхідна для протікання процесу; визначається зміна ентальпії та ентропії між початковим та кінцевим станом процесу. Аналізуються особливості перетворення енергії в різних процесах. The thermodynamic processes and their analysis in the following order: an equation of the process in the coordinates p-v; established the relationship between the thermal parameters of the process is determined by the change in the internal energy of the work process, the heat necessary for the flow of the process, determined by the change in enthalpy and entropy between the initial and final state of the process . Analyzes the characteristics of various energy conversion processes.
Keywords: ізобарний; ізохорний; ізотермічний; політропний; іsobaric; іsochronal; isothermal; polytropic; кафедра теплоенергетики та холодильної техніки