Study of a 3D additive mechatronic module for processing fragile food products - Yemelianov, Dmytro; Semeniuk, Sofiia; Kryvoplias-Volodina, Liudmyla; Maslo, Nikolai (My University, 2025)
The study developed a control system for a manipulation robot with a soft pneumatic gripper for transporting fragile products using 3D printing and PLC. The algorithmic support of the electric pneumatic drive ensures the optimisation of the movement process. Dynamic modelling helps reduce trajectory errors by up to 2.3% and ensure the energy efficiency of the mechatronic gripper module.

В роботі розроблено систему керування маніпуляційним роботом з м'яким пневматичним захватом для транспортування крихких виробів м'яким пневматичним захватом для транспортування крихких виробів з використанням 3D-друку та ПЛК. Алгоритмічна підтримка електропневматичного приводу забезпечує оптимізацію процесу переміщення. Динамічне моделювання допомагає зменшити траєкторні помилки до 2,3% та забезпечити енергоефективність мехатронного модуля захвату.
Keywords: кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; моделювання динамічне; 3D printing; мехатронний модуль захвату; mechatronic gripper module; крихкі харчові продукти