Покращення якості пива з використанням замінників солоду - Мелетьєв, Анатолій Євгенович; Дерій, Олена Іванівна; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Проценко, Лідія Василівна; Богданов, Єгор Серафімович (My University, 2011)
Наведено результати досліджень впливу цукровмісних замінників солоду на фізико-хімічні показники, величину хмельової гіркоти пива та динаміку діацетилу в процесі бродіння. Досліди показують що використання економія гіркоти хмелю за вмістом альфа-кислот на 12 - 20 %. Підвищення рівня біологічної та колоїдної стійкості за рахунок збільшення ступеню зброджування, накопичення більшої кількості спирту, зниження вмісту білкових речовин і поліфенолів - попередників помутнінь пива. Results on the effect of malt sugar-substitutes on physico-chemical parameters, the value of hop bitterness of beer and the dynamics of diacetyl during fermentation. Experiments have shown that the use of these substitutes can save alpha acid hop in the 12 - 20%, and also leads to increased levels of biological and colloidal stability by increasing the degree of fermentation, the accumulation of large amounts of alcohol, reducing the amount of proteins and polyphenols - precursors of beer haze.
Keywords: патока мальтозна; глюкозно-фруктозний сироп; стійкість пива; гіркота хмелю; діацетил; molasses maltose; glucose-fructose syrup; diacetyl; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; кафедра фізики та професійної безпеки