Мелетьєв, Анатолій ЄвгеновичДерій, Олена ІванівнаЛітвинчук (Воронцова), Світлана ІванівнаПроценко, Лідія ВасилівнаБогданов, Єгор Серафімович2012-11-132012-11-132011Покращення якості пива з використанням замінників солоду/ А. Є. Мелетьєв, О. І. Дерій, С. І. Літвінчук, Л. В. Проценко, Є. С. Богданов // Наукові праці НУХТ. - 2011. - № 37-38. – С. 38-41.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/3644Наведено результати досліджень впливу цукровмісних замінників солоду на фізико-хімічні показники, величину хмельової гіркоти пива та динаміку діацетилу в процесі бродіння. Досліди показують що використання економія гіркоти хмелю за вмістом альфа-кислот на 12 - 20 %. Підвищення рівня біологічної та колоїдної стійкості за рахунок збільшення ступеню зброджування, накопичення більшої кількості спирту, зниження вмісту білкових речовин і поліфенолів - попередників помутнінь пива. Results on the effect of malt sugar-substitutes on physico-chemical parameters, the value of hop bitterness of beer and the dynamics of diacetyl during fermentation. Experiments have shown that the use of these substitutes can save alpha acid hop in the 12 - 20%, and also leads to increased levels of biological and colloidal stability by increasing the degree of fermentation, the accumulation of large amounts of alcohol, reducing the amount of proteins and polyphenols - precursors of beer haze.uk-UKпатока мальтознаглюкозно-фруктозні сиропиступінь зброджуваннявеличина хмельової гіркотидіацетилmolasses maltoseglucose-fructose syrupsdegree of fermentationsize of hop bitternessdiacetylкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробствакафедра фізикиПокращення якості пива з використанням замінників солодуArticle