Спосіб виробництва “легких” гречаних зерен (Патент на винахід №98803) - Фурманова, Юлія Петрівна; Шаповаленко, Олег Іванович; Супрун-Крестова, Олена Юріївна; Корж, Тамара Володимирівна (My University, 2012)
Спосіб виробництва "легких" гречаних зерен, який передбачає очищення зерна гречки від домішок, пропарювання, висушування, охолодження, провіювання для відділення легких домішок, сортування на шість фракцій за крупністю, пофракційне лущення пропареного зерна, сортування продуктів лущення. Процес лущення зерна гречки перших чотирьох фракцій крупності відбувається внаслідок вибухання зерен при їх обробленні у електромагнітному полі надвисокої частоти з потужністю магнетрона 400-900 Вт протягом 40-120 с з наступним охолодженням. A method for making "light" buckwheat grains, which provides for cleaning the buckwheat grains from dirt, parboiling, drying, cooling, aeration for removing light dirt, classification for six fractions according to size thereof, fraction-by-fraction shelling of the parboiled grain, classification shelled products. The process of shelling the buckwheat grain of the first four size fractions is carried out as a result of puffing of the grains while treating thereof in the electromagnetic field of super high frequency with a power of a magnetron of 400-900 Wt for 40-120 s, with the following cooling.
Keywords: зерно гречки; надвисокочастотна (НВЧ) обробка; продукт готовий до споживання; buckwheat grain; microwave (UHF) processing; product of ready to eat; кафедра технології зберігання і переробки зерна; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції