Божко, Наталія ВолодимирівнаПасічний, Василь МиколайовичТищенко, Василь ІвановичЯковенко, Ярослава Миколаївна2020-06-162020-06-162020Патент на винахід № 121264 UA, МПК A23L 13/40 (2016.01). М'ясовмісні посічені напівфабрикати "Ярославські" / Божко Н. В., Пасічний В. М., Тищенко В. І., Яковенко Я. М. ; патентовласник Сумський національний аграрний університет. – № а201805359 ; заявл. 15.05.2018 ; опубл. 27.04.2020, Бюл. № 8.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31409Винахід належить до галузі харчової промисловості, а саме до м'ясної промисловості, та може бути використана при виробництві продуктів для загального харчування. Задачею, на вирішення якої направлений винахід, є розробка м'ясовмісних січених напівфабрикатів загального харчування та низької собівартості, які мають високу харчову та біологічну цінність, органолептичні та споживчі характеристики, збагачені моно- та поліненасиченими жирними кислотами.січені напівфабрикатим'ясо качким'ясо карасяжирні кислотиchopped semi-finished productsduck meatcrucian meatfatty acidsкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівМ'ясовмісні напівфабрикати січені «Ярославські» (Патент на винахід № 121264)Technical Report