М'ясовмісні напівфабрикати січені «Ярославські» (Патент на винахід № 121264) - Божко, Наталія Володимирівна; Пасічний, Василь Миколайович; Тищенко, Василь Іванович; Яковенко, Ярослава Миколаївна (My University, 2020)
Винахід належить до галузі харчової промисловості, а саме до м'ясної промисловості, та може бути використана при виробництві продуктів для загального харчування. Задачею, на вирішення якої направлений винахід, є розробка м'ясовмісних січених напівфабрикатів загального харчування та низької собівартості, які мають високу харчову та біологічну цінність, органолептичні та споживчі характеристики, збагачені моно- та поліненасиченими жирними кислотами.
Keywords: січені напівфабрикати; м'ясо качки; м'ясо карася; жирні кислоти; chopped semi-finished products; duck meat; crucian meat; fatty acids; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів