Система охорони здоров’я та безпеки робітників агропромислового комплексу в умовах радіоактивного забруднення території - Соболєв, Андрій Сергійович (My University, 2005)
Книга є навчальним посібником з охорони праці та здоров’я робітників АПК в умовах радіоактивного забруднення території. Впровадження системи охорони здоров’я та безпеки робітників АПК викликане необхідністю обмеження виникнення нещасних випадків та професійних захворювань на територіях, забруднених радіонуклідами внаслідок аварії на ЧАЕС. Всебічне вивчення методологічних, організаційно-правових та практичних засад сучасних стандартів та нормативно - методичних документів України, дає можливість реалізувати розвиток сільськогосподарських підприємств сучасного типу. Результатом цього стане зменшення випадків травматизму, збереження життя і здоров’я працівників, створення відповідних умов праці для робіт в умовах радіоактивного забруднення території. Посібник призначено для слухачів ІПДО НУХТ, фахівців підприємств харчової та переробної промисловості, працівників державних органів, управлінського і технічного персоналу підприємств АПК різних форм власності.
Keywords: радіація; охорона здоров'я; агропромисловий комплекс; radiation; health care; agroindustrial complex