Визначення воскоподібних речовин в оліях методом газової хроматографії - Осейко, Микола Іванович; Голубець, Ольга В.; Кіщенко, Володимир Анатолійович; Шкаруба, С. М. (My University, 2014)
Визначення масової частки воскоподібних речовин є невід'ємною складовою в процесі контролю якості вимороженої соняшникової олії, і регламентується ДСТУ 4492:2005 «Олія соняшникова. Технічні умови». Крім того, вміст восків є одним з показників, що використовуються для встановлення виду оливкової олії (першого віджиму або екстракційної). Тому удосконалення методу визначення воскоподібних речовин належить до актуальних задач. Determination of the mass fraction of waxy substances are an integral part in process quality control winterized sunflower oil, and regulated ISO 4492: 2005 "Sunflower. Specifications. "In addition, the wax content is one of the indicators used to establish the type of olive oil (first pressing or extraction). Therefore, improvement of the method for determining waxy substances belonging to the current problems.
Keywords: соняшникова олія; віск; воскоподібні речовини; oil; wax; waxy substances; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів