Англійська мова - Смірнова, Єлизавета Сергіївна; Чередніченко, Галина Анатоліївна (My University, 2015)
General problems of scientific and technical literature translation have been highlighted. Theoretical and practical issues of annotations and abstracts writing in scientific papers have been presented. Lexico-grammatical and communicative exercises, patterns of examination tests, business documents as well as bibliography have been given in the manual. It is recommended for master students, post-graduate students, applicants for scientific degrees of higher technical school to take qualifying examinations for Doctoral degree in English. Розглянуто загальні проблеми перекладу наукової і технічної літератури, способи і прийоми перекладу певних явищ англійської підмови науки і техніки, викладено теоретичні і практичні питання анотування та реферування наукових текстів. Подано мовні й мовленнєві вправи, зразки екзаменаційних тестів, ділових документів, приклади оформлення бібліографій. Для магістрів, аспірантів, здобувачів нефілологічних спеціальностей вищих навчальних закладів III – IV рівнів акредитації для підготовки до складання кандидатського іспиту з іноземної (англійської) мови.
English
Keywords: науково-технічна література; написання анотацій та рефератів; переклад та редагування документів; writing summaries and abstracts; translation and editing documents; scientific and technical literature; кафедра іноземних мов професійного спрямування; кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації