Аналітичний спосіб опису мембранного розділення дисперсних систем на установках з керамічними фільтрувальними елементами - Пащенко, Богдан Сергійович (My University, 2018)
У роботі наведено математичний опис процесу розділення дисперсних систем в керамічному мембранному елементі, що дозволяє розраховувати зміну швидкостей та тисків через керамічну мембрану в залежності від умов на її вході та виході, що в подальшому доцільно використовувати при проектуванні і впровадженні на відповідних технологічних етапах харчових виробництв.

The paper presents a mathematical description of the process of separation of dispersed systems in a ceramic membrane element, which allows calculating the change in velocities and pressures across the ceramic membrane depending on the conditions at its inlet and outlet, which can be further used in the design and implementation at the relevant technological stages of food production.
Keywords: кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; кафедра експертизи харчових продуктів; дисперсні системи; dispersed systems; мембрана; membrane; фільтр; filter