Марценюк, Олександр Степанович2012-08-092012-08-092011Марценюк, О. С. Наукова школа професора В.М. Стабнікова «Теорія і практика процесів масообміну в харчових виробництвах» / О. С. Марценюк. – Київ : НУХТ, 2011. – 149 с.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/2128Розглянуто основні положення запропонованої В.М. Стабніковим теорії оновлення поверхні контакту фаз в процесах масообміну. Коротко описано результати теоретичних і експериментальних робіт з інтенсифікації процесів масообміну, виконаних колегами, учнями та послідовниками наукової школи В.М. Стабнікова на кафедрі процесів і апаратів харчових виробництв Національного університету харчових технологій (м. Київ), яку він заснував у 1951 р. і очолював до 1988 р., та робіт, виконаних на споріднених кафедрах вузу. Наведено теплі спогади колег та аспірантів, на долю яких випала щаслива нагода співпрацювати зі Всеволодом Миколайовичем – надзвичайно чуйною, доброзичливою і поважною Людиною.otherгідродинамікаінтенсивність масообмінуконтактні пристроїмоделюванняоновлення поверхні контакту фазрегулярні насадки із зубчастими отворамиректифікація етанолугидродинамикаинтенсивность массообменаконтактные устройствамоделированиеобновление поверхности контакта фазректификация этанолаhydrodynamicsintensity of mass-transfercontact devicesdesignsurface-renewal contact of phasesregular packings with toothed openingsrectification of ethanolкафедра процесів і апаратів харчових виробництвНаукова школа професора В.М.Стабнікова «Теорія і практика процесів масообміну в харчових виробництвах»Book