Доломакін, Юрій Юрійович2016-05-262016-05-262016Доломакін, Ю. Ю. Вплив конструктивних та кінематичних параметрів змішувача на витрати потужності при приготуванні рідкої пшеничної опари / Ю. Ю. Доломакін // Хранение и переработка зерна. – 2016. – № 3. – С. 47-52.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/23434Опара з пшеничного борошна замішувалася за допомогою оригінальної конструкції змішувача при різних робочих умовах, швидкість обертання змінювалася від 500 до 2500 об/хв, розміри робочого органу також змінювалися і залежали від внутрішнього діаметра змішувальної чаші та складали 1/2, 1/3 та 1/4 її частини. Потужність, яка була необхідна на цей процес, розраховувалась з різниці потужності необхідної для замішування та потужності холостого ходу приводу змішувача, варіювалась від 500 до 650 Вт в залежності від співставлення вищезгаданих параметрів. Отримані результати підтверджують значний вплив досліджуваних параметрів на витрати потужності, що в подальшому дасть змогу обрати конструкцію змішуючого пристрою та режимів його роботи. Sourdough of wheat flour was mixed with a mixer using the original design at various operating conditions, the rotational speed was varied from 500 to 2500 min-1, the working body dimensions are also varied and dependent on the inner diameter and the mixing bowl were 1/2, 1/3 and 1/4 parts. The power which was necessary for this process is calculated by the difference of the power required for the kneading and the idling drive power mixer was varied from 500 to 650 watts, depending on the comparison of the above parameters. The results confirm a significant effect on the studied parameters of power costs, which further allows you to choose the design of the mixing device and the mode of its operation.uk-UKкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвпшенична опаразмішуванняпотужність3D друкwheat sourdoughmixingpower3D printingВплив конструктивних та кінематичних параметрів змішувача на витрати потужності при приготуванні рідкої пшеничної опариArticle