Використання заморожених плодово-ягідних напівфабрикатів при виробництві оздоровчих продуктів - Камінська (Халапсіна), Світлана Владиславівна; Давиденко, Валерія Григорівна (My University, 2021)
У сфері використання плодово-ягідної сировини в Україні намітилася яскраво виражена тенденція отримання з неї порошків, паст, екстрактів, сиропів, напівфабрикатів з високим ступенем готовності, фітобальзамів, а також продуктів з тривалим терміном зберігання. Ефективним є виробництво із заморожених плодів і ягід сиропів напівгарячим способом для максимального збереження БАР. Такі сиропи можна виготовляти впродовж року, отримуючи продукцію насиченого кольору, кисло-солодкого смаку з ароматом, властивим використовуваній сировині. /In the field of use of fruit and berry raw materials in Ukraine there is a clear trend of obtaining powders, pastes, extracts, syrups, semi-finished products with a high degree of readiness, phytobalms, as well as products with long shelf life. It is effective to produce syrups from frozen fruits and berries in a semi-hot way for maximum preservation of BAS. Such syrups can be made during the year, obtaining products of rich color, sweet and sour taste with aroma inherent in the raw materials used.
Keywords: здорове харчування; плоди; ягоди; healthy food; fruits; berries; кафедра технології оздоровчих продуктів