Синтез та біологічні властивості трийодтирокарбонових кислот - Бальон, Ярослав Григорович; Корпачев, Вадим Валерійович; Сімуров, О. В.; Сімурова, Наталія Вячеславівна (My University, 2003)
Здійснено синтез трийодтирокарбонових кислот, досліджено їх біологічну активність, наведені області застосування при різних патологічних станах щитоподібної залози.

Synthesis of triiodinotirocarbonic acids is carried out, their biological properties, application are considered in various thyroid disorders.
Keywords: щитоподібна залоза; лікарський засіб; синтез; трийодтирокарбонові кислоти; thyroid; medicinal substance; synthesis; triiodinotirocarbonic acids; кафедра харчової хімії