Проектування гравітаційних атракціонів - Гуць, Віктор Степанович; Коваль, Ольга Андріївна (My University, 2016)
Розглянуто та проаналізовано режими руху, сили, що діють на користувачів гірок, атрак ціонів з метою визначення безпечних швидкостей і оптимальних геометричних розмірів при їх проектуванні. Запропоновано математичні моделі — диференціальні рівняння руху, отримані в результаті аналізу діючих на спусковий об’єкт сил. In the leisure industry popular multi-functional entertainment complexes. Gravity is used for children's rides, family entertainment and adventure. Calculation modes of movement velocity, acceleration, forces acting on the visitors is a complex engineering task. We solve it by constructing differential equations and their analysis. The practical application of the obtained mathematical models ensure the safety of staff and travelers with optimal positive emotional effect.
Keywords: атракціони; розрахунок спуску; гравітаційні спуски; рівняння руху; attractions; chute calculation; gravity chutes; motion equation; кафедра екології та екоменеджменту; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції