Пісний майонез - Бабенко, Валерій Іванович; Бахмач, Володимир Олександрович; Манк, Валерій Веніамінович; Бердашкова, Лілія Олександрівна (My University, 2015)
Пісний майонез містить рафіновану дезодоровану рослинну олію, цукор, сіль, гірчицю, оцет, воду та емульгатор, причому як емульгатор використовують моно-діацилгліцероли та додатково вносять суміш камеді гуару та ксантану. Fast mayonnaise contains refined, deodorized vegetable oil, sugar, salt, mustard, vinegar, water and emulsifiers and emulsifier used as mono-diacylglycerol and additionally make mix gum and xanthan gum.
Keywords: майонез; емульгатор; гуар; ксантан; xanthan; mayonnaise; emulsifier; guar; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів