Інноваційні технології морозива з цукрозамінниками - Туркова, Ганна Миколаївна; Туркова, Тетяна Миколаївна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна (My University, 2013)
Розроблено технологію морозива з натуральним цукрозамінником (фруктозою) та біологічно повноцінними рослинними інгредієнтами: соєвмісним білковим компонентом, чорницею, барбарисом та грушею. Використання у складі морозива з фруктозою соєвмісного білкового компоненту у поєднанні з чорницею дозволить збагатити біологічну цінність продукту. Поєднання молочної основи морозива з рослинними складовими (барбарис та груша) забезпечить збагачення готового продукту біологічно активними компонентами: каротиноїдами, пектиновими, дубильними і азотистими речовинами. The technology of ice cream with natural sweeteners (fructose) and biological value of herbal ingredients: containing soy protein component, blueberries, barberry and pear is developed. Use in ice cream with fruit soy protein component in combination with blueberries will enrich the biological value of the product. The combination of ice cream milk-based with herbal ingredients (barberry and pear) is provide enrichment of the finished product of biologically active components: carotenoids, pectin, tannins, and nitrogenous substances.
Keywords: морозиво; ice cream; чорниця; blueberries; соєвий білок; soy protein; кафедра технології молока і молочних продуктів