Koretska, IrynaKuzmin, OlegZinchenko, Tetiana2022-09-082022-09-082020Koretska, I. Sample rating in water-alcohol technology by profile non-linear quality criteria / I. Koretska, O. Kuzmin, T. Zinchenko // Restaurant and hotel consulting. Innovations. – 2020. – T. 3, № 1. – Pp. 12–24. DOI: 10.31866/2616-7468.3.1.2020.205561https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/37944The purpose of the article is to create a mathematical model for the determination of rational recipe compositions based on water-alcohol infusions of vegetable raw materials for the technology of restaurant products. The task of the research was to substantiate the method of ranks with the use of sensory evaluation of samples of water-alcohol infusions in the restaurant products technology. Метою роботи є створення математичної моделі для визначення раціональних рецептурних композицій на основі водно-спиртових настоїв рослинної сировини для технології ресторанної продукції. Завданням дослідження було обґрунтування методу рангів із застосуванням сенсорного оцінювання зразків водно-спиртових настоїв у технології ресторанної продукції.otherкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїкафедра вищої математики імені проф. Можара В. І.ресторанна продукціяводно-спиртові настоїоцінка якостірейтинг зразківrestaurant productswater-alcohol infusionsquality assessmentsample ratingSample rating in water-alcohol technology by profile non-linear quality criteriaArticle