Застосування екструзії у виробництві нових харчових продуктів - Ковбаса, Володимир Миколайович; Дорохович, Антонелла Миколаївна; Хіврич, Борис Іванович (My University, 1995)
Останнім часом набули широкого розповсюдження продукти, у виробництві яких застосовують гідротермічну обробку одночасно з механічною (пропарювання, варіння, сушіння, обсмаження, плющення тощо), що змінює фізико-хімічні властивості сировини, внаслідок чого значно зменшуються витрати енергії на приготування готової страви, а частина продуктів придатна до вживання без кулінарної обробки.
Keywords: горох; біологічна цінність; харчовий продукт; екструзія; соя; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; пищевой продукт; биологическая ценность; экструзия; peas; biological value; food product extrusion; soybeans; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства