Спосіб отримання харчової емульсії (патент на корисну модель № 116056) - Устименко, Ігор Миколайович; Поліщук, Галина Євгеніївна (My University, 2017)
Спосіб отримання харчової емульсії з масовою часткою жиру 50 %, що передбачає підігрівання замінника молочного жиру, внесення емульгатора, отримання молочно-жирової суміші, емульгування. Як емульгатор застосовують казеїнат натрію та емульгатор "Естер Твердий-2 (Т-2)", які вносять при температурі 65-70°C. Емульгування здійснюють шляхом двоступеневої гомогенізації, за тиску 8-9 МПа на першому ступені і 1,5-2 МПа - на другому, при температурі 65-70°C. Method of obtaining a food emulsion with a mass fraction of fat 50%, which involves heating the substitute for milk fat, introducing an emulsifier, obtaining a milk-fat mixture, emulsifying. As an emulsifier, use caseinat sodium and an emulsifier "Esther Tier-2 (T-2)", which are introduced at a temperature of 65-70°C. Emulsification is carried out by two-stage homogenization at a pressure of 8-9 MPa in the first stage and 1.5-2 MPa in the second, at a temperature of 65-70°C.
Keywords: харчова емульсія; food emulsion; казеїнат натрію; sodium caseinate; замінник молочного жиру; substitute for milk fat; кафедра технології молока і молочних продуктів