Вивчення гідравліки клапанних тарілок з початковим зазором клапана - Малежик, Іван Федорович; Черниш, В. О. (My University, 1971)
Наведенні результати дослідження гідравлічного опору клапанних тарілок ректифікаційних колон з початковим зазором клапана, який запобігає прилипання клапанів до тарілки. Одержанні рівняння для визначення гідравлічного опору сухих тарілок і горизонтального шару в них, а також величину винесення рідини з тарілок. The results of the study support Hydraulic valve plates distillation columns with an initial gap of the valve, which prevents sticking valves to the plate. Obtaining an equation for determining the hydraulic resistance of dry plates and horizontal layer in them and value passing fluid from the plates.
Keywords: клапан; тарілки; ректифікація; column; plates; distillation; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв