Творчий доробок Д. Білоуса у вивченні української мови професійного спрямування - Науменко, Наталія Валентинівна (Київ-Ніжин: Аспект-Поліграф, 2009)
Усвідомлення читачем символіки української мови, її звуко-кольорового та емоційного забарвлення починається з назв книжок та окремих творів Д.Білоуса. У статті з естетичних та дидактичних позицій проаналізовано поетичний доробок Дмитра Білоуса, присвячений вивченню та викладанню української мови (зокрема її професійного масиву).
Keywords: професійна мова; мовна освіта; творчість Д.Білоуса; мнемотехніка; mnemonics; professional language; language education; work D.Bilousa; кафедра гуманітарних дисциплін