Проблеми автоматизації складних технологічних об’єктів - Кроніковський, Дмитро Олегович (My University, 2015)
В різних галузях харчової промисловості використовуються складні технологічні об’єкти, які характеризуються нестаціонарністю, нелінійністю, високим рівнем завад, інтенсивними та непрогнозованими різнохарактерними збуреннями і т.д. Крім того, в процесі експлуатації необхідно оперативно змінювати режими їх функціонування, в зв’язку з цим застосовують різні структури систем регулювання та, відповідно, спеціальні регулятори. In the food-processing industry uses sophisticated technological objects that are characterized by transience, nonlinearity, high levels of noise, intense and unpredictable variegated disturbances, etc. In addition, the operation should quickly change the mode of operation, in this context, use different patterns of regulation and, therefore, special regulators.
Keywords: кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка; автоматизація; технологічні об’єкти; automation; technological objects