Кроніковський, Дмитро Олегович2016-08-032016-08-032015Кроніковський, Д. О. Проблеми автоматизації складних технологічних об’єктів / Д. О. Кроніковський // Сучасні методи, інформаційне, програмне та технічне забезпечення систем управління організаційно-технічними та технологічними комплексами : матеріали ІІ Міжнародної науково-технічної конференції, 25 листопада 2015 р. – К. : НУХТ, 2015. – С. 53-54.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/23836В різних галузях харчової промисловості використовуються складні технологічні об’єкти, які характеризуються нестаціонарністю, нелінійністю, високим рівнем завад, інтенсивними та непрогнозованими різнохарактерними збуреннями і т.д. Крім того, в процесі експлуатації необхідно оперативно змінювати режими їх функціонування, в зв’язку з цим застосовують різні структури систем регулювання та, відповідно, спеціальні регулятори. In the food-processing industry uses sophisticated technological objects that are characterized by transience, nonlinearity, high levels of noise, intense and unpredictable variegated disturbances, etc. In addition, the operation should quickly change the mode of operation, in this context, use different patterns of regulation and, therefore, special regulators.uk-UKкафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюкаавтоматизаціятехнологічні об’єктиautomationtechnological objectsПроблеми автоматизації складних технологічних об’єктівOther