Адсорбційне очищення гідролізатів крохмалю у крохмале-патоковому виробництві - Грабовська, Олена Вячеславівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Українець, Анатолій Іванович (My University, 2003)
Стаття присвячена дослідженням процесу адсорбційного очищення гідролізатів крохмале-патокового виробництва від барвних речовин. Розглянуто питання використання різних марок активного вугілля у крохмале-патоковій галузі та впливу дозування вугілля на технологічні показники напівпродуктів виробництва різного ступеню очищення.

Article deals with the adsorption purification hydrolysates starch syrup production of coloring substances. The question of the use of different brands of active carbon in starch and syrup industry and the impact of carbon dosage on technological parameters of production of different intermediate purity.
Keywords: гідролізат крохмалю; starch hydrolysate; активне вугілля; барвні речовини; адсорбція; active carbon; coloring substances; adsorption; кафедра технології цукру і підготовки води