Янюк, Тетяна ІванівнаСупрун-Крестова, Олена ЮріївнаЛяшко, Галина Василівна2024-03-272024-03-272023Янюк, Т. І. Отримання швидкорозчинних харчових продуктів із гороху / Т. І. Янюк, О. Ю. Супрун-Крестова, Г. В. Ляшко // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції : ХІІ Міжнародна науково- технічна конференція, 7 листопада 2023 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2023. – С. 119-120https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/42311Горох – давня сільськогосподарська культура, він був відомий за 5 тис. років до н.е. Зерно гороху містить від 16 до 32 % білка, який є повноцінним за амінокислотним складом і засвоюється в 1,5 рази краще, ніж білок пшениці. Зерно містить також вуглеводи, жир, вітаміни, каротин, мінеральні речовини (солі калію, кальцію, марганцю, заліза, фосфору), завдяки чому його цінують не тільки як харчовий, а й дієтичний та лікувальний продукт. Горох - цінна сировина для виробництва крупи, борошна та інших білкових продуктів рослинного походження. Гороховий білок ідеальний у поєднанні з іншими інгредієнтами рослинного походження, що дозволяє знаходити найкращі рішення для збалансованого харчування.Peas are an ancient agricultural crop, they were known 5 thousand years BC. Pea grain contains from 16 to 32% protein, which is complete in terms of amino acid composition and is absorbed 1.5 times better than wheat protein. Grain also contains carbohydrates, fat, vitamins, carotene, minerals (salts of potassium, calcium, manganese, iron, phosphorus), thanks to which it is valued not only as a food, but also as a dietary and medical product. Peas are a valuable raw material for the production of cereals, flour and other protein products of plant origin. Pea protein is ideal in combination with other ingredients of vegetable origin, which allows you to find the best solutions for a balanced diet.ukгорохборошноджерело білкуростерна обробкакафедра технології зберігання і переробки зернаОтримання швидкорозчинних харчових продуктів із горохуOtherhttps://orcid.org/0000-0003-2589-5042https://orcid.org/0000-0003-1815-0704https://orcid.org/0000-0002-0869-9085