Економічна сутність фінансового регулювання страхового ринку України - Шірінян, Лада Василівна (My University, 2013)
Виконано критичний огляд досліджень і виявлено наявність проблеми визначення і диференціації у науковій літературі понять «фінансове регулювання страхового ринку», «державне фінансове регулювання страхового ринку» і «державне регулювання страхового ринку». Запропоновано розгляд страхового ринку з позицій системного аналізу складних систем, що являють собою складову частину більшої системи. Розкрито економічну сутність і дано визначення названих понять.
Keywords: кафедра фінансів; страховий ринок; фінансове регулювання; державне регулювання; страховой рынок; финансовая регулирование; государственная регулирование; insurance market; financial regulation; government regulation