Гетьман Іван Мазепа і цар Петро І - Кравченко, І. В.; Курас, Артем Іванович (My University, 2018)
Іван Мазепа і Петро І зробили значний внесок у розвиток історії України початку XVIII. Іван Мазепа був великим поліглотом, володів багатьма мовами і був всебічно розвиненою людиною. А реформи Петра І передбачали мобілізацію сил російської армії, також він проводив церковну реформу, пов’язану з ліквідацією церковної юрисдикцією, а також фінансову та інші реформи.
Keywords: гетьман; Мазепа Іван; кафедра гуманітарних дисциплін