Шиян, Петро ЛеонідовичУкраїнець, Анатолій ІвановичМудрак, Тетяна ОмелянівнаКириленко, Роман ГригоровичМаринченко, Віктор ОпанасовичСизько, Валерій Борисович2013-03-262013-03-262010Інноваційні енерго- та ресурсозберігаюча технологія низькотемпературної термоферментативної обробки крохмалевмісної сировини з використанням ферментних препаратів селективної дії / П. Л. Шиян, А. І. Українець, В. О. Маринченко, Т. О. Мудрак, Р. Г. Кириленко, В. Б. Сизько // Науково-технічні розробки та інноваційні технології. - К : НУХТ, 2010. – С. 77.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7044На підставі досліджень, проведених в НУХТ за участю провідних фахівців галузі розроблена енерго- та ресурсозаощаджуюча технологія спиртових бражок, яка є базовою для спиртових заводів України. Основу даної технології складають операції, які забезпечують переробку сировини в умовах підвищених концентрацій зернових замісів з використанням ферментних комплексів підсиленої селективної дії з повторним використанням фільтрату барди, для скорочення технологічних втрат та зменшення енерговитрат передбачено отримання помелу з високим ступенем дисперсності. Based on studies conducted in our library with leading industry experts developed energy and technology resursozaoschadzhuyucha brazhok alcohol, which is the base for distilleries Ukraine.The basis of this technology are operations that provide the processing of raw materials in high concentrations of grain batches using enzyme complexes enhanced selective action on recycling filtrate bards, to reduce technical losses and reduction of power provides a grind with a high degree of dispersion.otherнизькотемпературна термоферментативна обробкаlow-temperature thermofermentativeконцентровані ферментні препаратиconcentrated fermentalкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваІнноваційна енерго- та ресурсозберігаюча технологія низькотемпературної термоферментативної обробки крохмалевмісної сировини з використанням ферментних препаратів селективної діїArticle