Удосконалення рецептури медового соусу з використанням плодів шипшини - Наконечна (Мартинюк), Аліна Сергіївна; Ковальчук, Світлана Степанівна (My University, 2020)
Проведено аналіз нетрадиційної сировини для виготовлення соусу. Встановлено,що використання нетрадиційної сировини у розширенні асортименту страв для закладів ресторанних господарств задовольнятиме потреби сучасних споживачів та підвищуватиме попит на такі страви.Удосконалена рецептура медового соусу до складу якого входить пюре шипшини буде мати приємний смак та аромат. Соус міститиме у своєму складі корисні біологічно-активні речовини і аскорбінову кислоту, яка сприятиме швидшому засвоюванню їжі. При споживанні такого соусу буде зміцнюватися імунітет, підвищуватимуться захисні сили організму та працездатність.The analysis of non-traditional raw materials for making sauce is carried out. It is established that the use of non-traditional raw materials in expanding the range of dishes for restaurants will meet the needs of modern consumers and increase demand for such dishes. The sauce will contain useful biologically active substances and ascorbic acid, which will promote faster digestion. Consumption of this sauce will strengthen the immune system, increase the body's defenses and efficiency.
Keywords: соус; плоди шипшини; заклади ресторанного господарства; sauce; rose hips; restaurants; кафедра готельно-ресторанної справи; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції