Вплив керобу меленого на показники якості хліба пшеничного - Горова, Єлизавета Андріївна; Грищенко, Анна Миколаївна (My University, 2019)
Досліджено вплив керобу меленого на показники технологічного процесу і якість пшеничного хліба. Кероб мелений сирий призводить до збільшення питомого об’єму хліба, утворення більш розвиненої пористості м’якушки. Готові вироби мають виражений приємний ледь відчутний фруктовий аромат. При збільшенні дозування керобу більше 6% з’являється гіркуватий присмак.
Keywords: кероб мелений; дерево рожкове; харчова цінність хліба; якість хліба; питомий об’єм хліба; ground kerob; carob; nutritional value of bread; bread quality; specific volume of bread; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів