Ляхович, Поліна СергіївнаНєміріч, Олександра ВолодимирівнаКузьмін, Олег Володимирович2025-01-222024Ляхович, П. С. Технології стародавніх українських кондитерських виробів. Рекомендації з їх використання у сучасних умовах / П. С. Ляхович, О. В. Нєміріч, О. В. Кузьмін // Інноваційні технології в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі : матеріали XІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю, присвяченої 140-річчю НУХТ, 21 травня 2024 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2024. – С. 92–93.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/46544У дослідженні розглянуто удосконалення технологій стародавніх українських кондитерських виробів, зокрема шуликів, шляхом введення сучасних рослинних інгредієнтів, таких як кероб, льон, пшеничні висівки. Робота вивчає гармонійне поєднання їх із різними кремами, що дозволяє зберегти традиційні смаки та адаптувати їх до вподобань сучасного споживачаThis research explores the enhancement of technologies for ancient Ukrainian confectionery products, particularly shulyky, through the introduction of modern plant-based ingredients such as carob, flax, and wheat bran. The study also investigates their integration with various cream pairings to create refined flavor combinations, ensuring the preservation of traditional flavors while meeting contemporary consumer preferencesukкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїтрадиційні українські десертишуликисучасні кулінарні інноваціїрослинні інгредієнтигастрономіяtraditional Ukrainian dessertsshulykymodern culinary innovationsplant-based ingredientsgastronomyТехнології стародавніх українських кондитерських виробів. Рекомендації з їх використання у сучасних умовахOtherhttps://orcid.org/0000-0001-9321-6684https://orcid.org/0009-0005-3479-1466