Чепель, Наталія ВасилівнаГрек, Олена ВікторівнаНауменко, Ксенія Андріївна2014-11-112014-11-112014Патент 106683 UA, МПК A23D 7/02 (2006.01) Спосіб виробництва спреду з наповнювачем / Чепель Н. В., Грек О. В., Науменко К. А. ; заявник Національний університет харчових технологій. — № а 201305638 ; заявл. 304.04.2013 ; опубл. 25.09.2014, Бюл. № 18, 2014 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/18186Спосіб виробництва спредів з наповнювачем, що включає приймання та первинну обробку сировини, відновлення сухого знежиреного молока, приготування жирової емульсії, підготовку і введення наповнювача, пастеризацію, перетворення жирової суміші в спред, який відрізняється тим, що введення наповнювача здійснюють на стадії перетворення жирової суміші в спред, попередньо розчиняючи в 3-5-кратному об'ємі жирової емульсії при 40-50 °С і перемішуючи протягом 15-20 хв, а як наповнювач використовують натуральні харчові ароматизатори на основі ефірної олії м’яти котячої. The method of spread with filling, including receiving and pre-processing of raw materials, recovery of skimmed milk, cooking fat emulsion preparation and administration filler, pasteurization, converting fat mixture in the spread, which is characterized in that the introduction of filler performed on stage conversion of fat mixture in spread, after dissolving in 3-5-fold volume of fat emulsion at 40-50 ° C and stirring for 15-20 min, and used as filler, natural food flavors from essential oil of lemon catmint.otherспред з наповнювачемa spread with fillingнатуральні харчові ароматизаториthe natural food flavorsефірна олія м’яти котячоїa essential oil of lemon catmintкафедра експертизи харчових продуктівкафедра технології молока і молочних продуктівСпосіб виробництва спредів з наповнювачами (Патент України на винахід № 106683)Other