Спосіб виробництва спредів з наповнювачами (Патент України на винахід № 106683) - Чепель, Наталія Василівна; Грек, Олена Вікторівна; Науменко, Ксенія Андріївна (My University, 2014)
Спосіб виробництва спредів з наповнювачем, що включає приймання та первинну обробку сировини, відновлення сухого знежиреного молока, приготування жирової емульсії, підготовку і введення наповнювача, пастеризацію, перетворення жирової суміші в спред, який відрізняється тим, що введення наповнювача здійснюють на стадії перетворення жирової суміші в спред, попередньо розчиняючи в 3-5-кратному об'ємі жирової емульсії при 40-50 °С і перемішуючи протягом 15-20 хв, а як наповнювач використовують натуральні харчові ароматизатори на основі ефірної олії м’яти котячої. The method of spread with filling, including receiving and pre-processing of raw materials, recovery of skimmed milk, cooking fat emulsion preparation and administration filler, pasteurization, converting fat mixture in the spread, which is characterized in that the introduction of filler performed on stage conversion of fat mixture in spread, after dissolving in 3-5-fold volume of fat emulsion at 40-50 ° C and stirring for 15-20 min, and used as filler, natural food flavors from essential oil of lemon catmint.
Keywords: спред з наповнювачем; spread with filling; харчові ароматизатори натуральні; natural food flavors; олія м’яти котячої; oil of lemon catmint; кафедра експертизи харчових продуктів; кафедра технології молока і молочних продуктів