Стеценко, Наталія ОлександрівнаАфонченко, Анастасія Володимирівна2018-04-112018-04-112016Стеценко, Н. О. Сирна запіканка з підвищеною біологічною цінністю для харчування спортсменів / Сирна запіканка з підвищеною біологічною цінністю для харчування спортсменів / Н. О. Стеценко, А. В. Афонченко // Новітні тенденції у харчових технологіях та якість і безпечність продуктів» : збірник статей VIІІ Всеукраїнської наук.-практ. інтернет-конф., 11 травня 2016 р., м. Львів / Міністерство освіти і науки України, Львівський інститут економіки і туризму. — Львів : Ліга прес, 2016. – С. 100-103.978-966-397-182-4https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/26956У статті запропоновано спосіб створення сирної запіканки для спортсменів на основі комбінування сировини тваринного і рослинного походження. Обґрунтовано вибір рослинних збагачувачів та визначені показники харчової і біологічної цінності сирної запіканки. Аналіз органолептичних та фізико-хімічних властивостей продукту підтвердив його високу якість. It was suggested the way to create cheese baked puddings for athletes based on the combination of animal and vegetable materials. The choice of plant materials was well-founded and indicators of food and biological value of cheese baked puddings were identified. Analysis organoleptic and physico-chemical properties of the product confirmed its high quality.uk-UKкисломолочний сирзапіканкахарчуванняспортсмениcottage cheesecasserolefoodathletesкафедра технології оздоровчих продуктівСирна запіканка з підвищеною біологічною цінністю для харчування спортсменівArticle