Рашевська, Тамара ОлексіївнаПодковко, Оксана Анатоліївна2017-04-252017-04-252016Рашевська, Т. О. Дослідження кольороутворюючих властивостей порошків із буряка, отриманих різними методами сушіння / Т. О. Рашевська, О. А. Подковко // Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : 82 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірнатів і студентів, 13-14 квітня 2016 р., м. Київ. - Київ : НУХТ, 2016. - С. 328.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/25085На сьогодні розроблено технологію масляної пасти на молочно-рослинній основі із додаванням порошку буряка, що обумовлює привабливий рожевий колір готового продукту. Метод сушіння буряка-сировини впливає на кінцевий склад отриманої добавки, включаючи вміст так званих беталанінів, що складаються із пігментів червоного (бетаціанінів) та жовтого (бетаксантінів) кольорів. Наявність барвних речовин, їх кількість, стійкість до зміни pH середовища відіграють важливу роль на формування споживчих характеристик продукту. Метою роботи було дослідження кольороутворюючих властивостей, а саме інтенсивності забарвлення та відтінку порошків з буряка для використання у складі масляної пасти. At present, the technology of oil pastes milk and plant-based powder with addition of beet, which makes an attractive pink color of the finished product. The method of drying beet-material effect on the final composition of the resulting additive, including the contents of the so-called betalaniniv consisting of red pigments (betatsianiniv) and yellow (betaksantiniv) colors. The presence of coloring substances, their quantity, resistance to changes in pH environment play an important role in the formation of consumer product characteristics. The aim was to study koloroutvoryuyuchyh properties, such as color intensity and hue of beet powders for use in oil paste.uk-UKкольоровістьcolorпорошок бурякаbeet powderкафедра технології молока і молочних продуктівДослідження кольороутворюючих властивостей порошків із буряка, отриманих різними методами сушінняThesis