Підвищення ефективності роботи сатураторів цукробурякового виробництва - Хомічак, Любомир Михайлович; Петриченко, Ігор Борисович; Виговський, Валерій Юрійович; Калініченко, Олександр Миколайович; Бєлостоцький, Леонід Георгієвич (My University, 2002)
Описуються два варіанти модернізації сатураторів цукробурякового виробництва для заводів великої і малої потужності, що дозволяють за рахунок секціонування об’єму, створення зон з високою лужністю і багаторазової внутрішньої рециркуляції значно підвищити ефективність їх роботи.

Two variants of modernization of soda-fountains of sakharosvekol'nogo production are described for the factories of large and small power, which allow due to sectionalizing of volume, creation of areas with high schelochnost'yu and multiple internal recirkulyacii, considerably to promote efficiency of their work.
Keywords: карбонізація; дифузійний сік; адсорбція; сатурация; карбонизация; кафедра технології цукру і підготовки води; carbonization; diffusion juice; adsorption; saturation