Привід круглов’язальної машини (патент на винахід №43556) - Піпа, Борис Федорович; Володін, Сергій Олексійович (My University, 2001)
Привід круглов'язальної машини, що містить електродвигун, клинопасову передачу з ведучим шківом, жорстко встановленим на валу електродвигуна, і веденим шківом, зубчасту передачу з шестірнею, жорстко з'єднаною з веденим шківом клинопасової передачі, зубчасте колесо механізму товароприйому і зубчасте колесо голкового циліндра, кінематично зв’язані із встановленими між ними діаметрально протилежно двома вертикальними привідними валами, на кінцях кожного з яких встановлені циліндричні шестерні, який відрізняється тим, що кожен з вертикальних привідних валів оснащений запобіжною муфтою, з'єднаною з одною з циліндричних шестерень. A drive for a circular knitting machine, comprising an electric motor, a V-belt transmission with a drive pulley rigidly mounted on the motor shaft and a driven pulley, a gear transmission with a gear rigidly connected to the driven pulley of the V-belt transmission, a gear wheel of the goods receiving mechanism and a gear wheel of the needle cylinder, kinematically connected to two diametrically opposite vertical drive shafts mounted between them, at the ends of each of which there are spur gears, characterized in that each of the vertical drive shafts is equipped with a safety clutch connected to one of the spur gears.
Keywords: кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; привід; круглов'язальної; машини; drive; circular knitting; machine