Левківська (Музика), Тетяна МиколаївнаМатко, Світлана Василівна2021-06-292021-06-292020Левківська, Т. М. Використання плодів хеномелесу та продуктів його перероблення у виробництві харчових продуктів / Т. М. Левківська, С. В. Матко // Новітні досягнення біотехнології : IV Міжнародна науково-практична конференція, присвячена 15-річчю кафедри біотехнології Національного авіаційного університету, 22–23 вересня 2020 р., м. Київ. – Київ, 2020. – С. 12–13https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/34674Отриманi данi свiдчать про те, що плоди хеномелесу — багате 40 джерело бiологiчно активних речовин. Були проведенi дослiдження, в яких хеномелес додавали у виглядi шматочкiв, соку та пюре при виробництвi консервованих продуктiв, цукатiв, сухих снiданкiв та чайних сумiшей. Додавання хеномелесу дозволяє отримати продукти з високим вмiстом органiчних кислот, пектинових та полiфенольних речовин, аскорбiнової кислоти.хенеомелесбіологічно активні речовинифенольні речовининетрадиційна сировинакафедра технології консервуванняunconventional raw materialsheneomelesbiologically active substancesphenolic substancesВикористання плодів хеномелесу та продуктів його перероблення у виробництві харчових продуктівThesis