Одержання та перспективи використання високозцукреної патоки із пшениці - Башта (Шеремет), Алла Олексіївна; Лагода, Володимир Андрійович (My University, 2010)
Розглянуто властивості крохмальних паток, зокрема високозцукреної, яка може використовуватись як основна сировина в кондитерській, хлібопекарській, консервній, харчоконцентратній та інших галузях харчової промисловості як підсолоджувач, антикристалізатор, пластифікатор та структуроутворювач. Розроблено технологію високозцукреної патоки із нетрадиційної сировини – фуражного зерна пшениці.Розглянуто властивості крохмальних паток, зокрема високозцукреної, яка може використовуватись як основна сировина в кондитерській, хлібопекарській, консервній, харчоконцентратній та інших галузях харчової промисловості як підсолоджувач, антикристалізатор, пластифікатор та структуроутворювач. Розроблено технологію високозцукреної патоки із нетрадиційної сировини – фуражного зерна пшениці.Розглянуто властивості крохмальних паток, зокрема високозцукреної, яка може використовуватись як основна сировина в кондитерській, хлібопекарській, консервній, харчоконцентратній та інших галузях харчової промисловості як підсолоджувач, антикристалізатор, пластифікатор та структуроутворювач. Розроблено технологію високозцукреної патоки із нетрадиційної сировини – фуражного зерна пшениці. Properties of starched treacle, in particular of highsaccharified which can be used as the basic raw materials in a confectionery , baking, canning , food concentrate and also other branches of the food-processing industry as the sweetener, an anticrystallizer, softener and the amendment are considered. The technology of highsaccharified treacle from untraditional raw materials - feed-stuff of wheat is developed.
Keywords: високозцукрена патока; природний мінерал; ферментативне зцукрювання; highsaccharified treacle; flocculant; natural mineral; enzymatic saccharification; кафедра технології оздоровчих продуктів