Башта (Шеремет), Алла ОлексіївнаЛагода, Володимир Андрійович2013-09-102013-09-102010Башта, А. О. Одержання та перспективи використання високозцукреної патоки із пшениці / А. О. Башта, В. А. Лагода // Наукові праці НУХТ. – 2010. – № 32. – С. 97–102.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/9591Розглянуто властивості крохмальних паток, зокрема високозцукреної, яка може використовуватись як основна сировина в кондитерській, хлібопекарській, консервній, харчоконцентратній та інших галузях харчової промисловості як підсолоджувач, антикристалізатор, пластифікатор та структуроутворювач. Розроблено технологію високозцукреної патоки із нетрадиційної сировини – фуражного зерна пшениці.Розглянуто властивості крохмальних паток, зокрема високозцукреної, яка може використовуватись як основна сировина в кондитерській, хлібопекарській, консервній, харчоконцентратній та інших галузях харчової промисловості як підсолоджувач, антикристалізатор, пластифікатор та структуроутворювач. Розроблено технологію високозцукреної патоки із нетрадиційної сировини – фуражного зерна пшениці.Розглянуто властивості крохмальних паток, зокрема високозцукреної, яка може використовуватись як основна сировина в кондитерській, хлібопекарській, консервній, харчоконцентратній та інших галузях харчової промисловості як підсолоджувач, антикристалізатор, пластифікатор та структуроутворювач. Розроблено технологію високозцукреної патоки із нетрадиційної сировини – фуражного зерна пшениці. Properties of starched treacle, in particular of highsaccharified which can be used as the basic raw materials in a confectionery , baking, canning , food concentrate and also other branches of the food-processing industry as the sweetener, an anticrystallizer, softener and the amendment are considered. The technology of highsaccharified treacle from untraditional raw materials - feed-stuff of wheat is developed.otherвисокозцукрена патокаприродний мінералферментативне зцукрюванняhighsaccharified treacleflocculantnatural mineralenzymatic saccharificationкафедра технології оздоровчих продуктівОдержання та перспективи використання високозцукреної патоки із пшениціArticle