Дослідження біодеградації та динаміки вивільнення амізону з полімерногоматеріалуна основі гідрофільного блок-кополіуретану, який містить кополімерN-вінілпіролідону з вініловим спиртом - Мазур, Лариса Михайлівна; Галатенко, Наталія Андріївна; Рожнова, Ріта Анатоліївна; Дроздова, Валентина Іванівна (My University, 2007)
Визначено вплив вмісту кополімеру N-вінілпіролідону з вініловим спиртом на динаміку вивільнення лікарських речовин і процеси біодеструкціїinvitro. Показано, що збільшення гідрофільності полімерної матриці за рахунок введення блоків кополімеруN-вінілпіролідону з вініловим спиртом у структуру поліуретанової матриці привело до більш повного виходу лікарського препарату до модельного середовища. Встановлено, що в середовищі 199 гідроліз уретанових груп проходить швидше ніж буферному розчині хімотрипсину. The influence of the content of N-vinylpyrrolidone with vinyl alcohol copolymer on dynamics of release of medicinal substances and processes of biodegradation in vitro was determined.Increasing hydrophility of the polymeric matrix by means of introduction of N-vinyl pyrrolidone with vinyl alcohol copolymer blocks into the structure of the polymeric matrix has led to fuller deliverance medication into a model medium.The hydrolysis of urethane groups in medium 199 pass quickly than in buffer solution of chymotrypsinumhas been investigated.
Keywords: біодеградація; динаміка вивільнення; протизапальний препарат амізон; блок-кополіуретан; biodegradation; dynamics of release; antiphlogistic preparati onamizonum; bloc-copolyurethane; кафедра харчової хімії