Вплив радону на здоров’я людини - Солод, С. С.; Нещадим, Лариса Петрівна (My University, 2008)
Радон – це єдиний газоподібний продукт, що міститься у воді, будівельних матеріалах, гірських породах. В основному опромінення від радону людина отримує в закритому приміщенні. У роботі аналізується вплив радону на здоров’я людини і даються практичні поради щодо зменшення впливу радону на здоров’я людини. Radon - the only gaseous product contained in water, building materials, rocks. In most person gets radiation indoors. The paper analyzes the impact of radon on human health and provides practical advice on reducing radon exposure on human health.
Keywords: радон; газ; опромінення; radon; gas; radiation; кафедра екології та екоменеджменту