Шаповалова, Наталія Петрівна2014-03-272014-03-272012Шаповалова, Н. П. Вплив дієтичної добавки "Ламідан" на черствіння пастильних виробів / Н. П. Шаповалова // Товари і ринки. – 2012. – № 1. – С. 123-131.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/13497Досліджено зміни масової частки вологи, вмісту вільної та зв’язаної води в пастильних виробах під час зберігання. Встановлено позитивний вплив "Ламідану" та цикорлакту на уповільнення процесу черствіння зефіру і лукуму. Визначено доцільність використання біоксально-орієнтованих поліпропіленових пакетів з метою збільшення терміну зберігання пастильних виробів. Influence of dietary addition "of Lamidan" on staling of pastila wares. The changes of mass stake of moisture are investigational, free and constrained water in pastila wares during storage. Positive influence of “Tsikorlakt” and of “Lamidan” on deceleration the process of staling of zephyr and lucuma are set. Expediency of the use depending on bioxalaligned poly propylene packages and vacuum film is certain with the purpose of increase of expiration of pastila wares date.otherпастильні виробизефірзбивний лукумламіданцикорлактпроцес черствінняpastila productszephyrchurned lukumlamidantsykorlaktprocess of stalingкафедра експертизи харчових продуктівВплив дієтичної добавки "Ламідан" на черствіння пастильних виробівArticle