Вплив дієтичної добавки "Ламідан" на черствіння пастильних виробів - Шаповалова, Наталія Петрівна (My University, 2012)
Досліджено зміни масової частки вологи, вмісту вільної та зв’язаної води в пастильних виробах під час зберігання. Встановлено позитивний вплив "Ламідану" та цикорлакту на уповільнення процесу черствіння зефіру і лукуму. Визначено доцільність використання біоксально-орієнтованих поліпропіленових пакетів з метою збільшення терміну зберігання пастильних виробів. Influence of dietary addition "of Lamidan" on staling of pastila wares. The changes of mass stake of moisture are investigational, free and constrained water in pastila wares during storage. Positive influence of “Tsikorlakt” and of “Lamidan” on deceleration the process of staling of zephyr and lucuma are set. Expediency of the use depending on bioxalaligned poly propylene packages and vacuum film is certain with the purpose of increase of expiration of pastila wares date.
Keywords: пастильні вироби; зефір; збивний лукум; ламідан; цикорлакт; процес черствіння; pastila products; zephyr; churned lukum; lamidan; tsykorlakt; process of staling; кафедра експертизи харчових продуктів