Вплив нанокомпозиту на функціональні показники білкових препаратів рослинного походження - Іванов, Сергій Віталійович; Пасічний, Василь Миколайович; Страшинський, Ігор Мирославович; Фурсік, Оксана Петрівна (My University, 2014)
У технології м’ясопродуктів широко використовують білки рослинного і тваринного походження. Білки, додатково внесені у м’ясну фаршеву систему, позитивно впливають на неї та стабілізують її. Для досліджень залучили наступні білкові препарати рослинного походження: соєвий ізолят "Pro-Vo 500 U", соєвий концентрат "Pro-Vo KM", соєвий текстурат "Pro-Vo Tex PU 35" та соєвий протеїн GS8100. Для білкових препаратів було обрано такі гідромодулі – 1:2, 1:4, 1:6. Доведено покращення функціонально-технологічних показників та структурно-механічних властивостей шляхом використання нанокомпозиту.. In the meat technology commonly used plant and animal origin proteins. Proteins positively affecting and stabilize meat systems. For analyzing following next plant origin protein: soy isolate "Pro-Vo 500 U", soy concentrate "Pro-Vo KM", soy texturate "Pro-Vo Tex PU 35”, and concentrated soy protein GS8100. To confirm or refute technological instructions of regarding the degree hydration of protein preparations was selected next degree of hydration - 1: 2, 1: 4 and 1: 6. Improved functional and technological indicators and the structural and mechanical properties through the use of nanocomposites has been proven.
Keywords: кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів; білкові препарати; кремнезем; функціонально-технологічні показники; структурно-механічні властивості; термічна обробка; protein preparations; silica; functional indicators; structural-mechanical properties; heat treatment